Новини

Трансформація корпоративної культури завдяки ІТ: Михайло Віговський ділиться досвідом

Зі зростанням ролі інформаційних технологій у сучасному світі більшість компаній впроваджують ІТ-інновації для оптимізації своїх бізнес-процесів. Однак успішна діджиталізація не обмежується лише технологіями. Зміни в корпоративній культурі є ключовим елементом цього процесу. Про це ексклюзивно в коментарі розповів Михайло Віговський, український ІТ-експерт, член Наглядової Ради Intecracy Group.

1. Визнання значущості культурних змін

Перший крок до успішної трансформації — це усвідомлення того, що технологічні зміни вимагають зміни менталітету, взаємодії між командами та загальної орієнтації на результат.

2. Орієнтація на користувача

Сучасні ІТ-рішення орієнтовані на користувача. Працівникам слід розуміти і приймати цю ідею, зосереджуючись на створенні продуктів, які відповідали б їх потребам.

3. Навчання та розвиток

Впровадження нових технологій вимагає постійного навчання. Компанії повинні інвестувати в освіту своїх співробітників, допомагаючи їм адаптуватися до нововведень.

4. Співпраця та комунікація

Спілкування між відділами і командами стає ще важливішим, коли йдеться про впровадження ІТ-інновацій. Інтеграція різних інструментів і підходів вимагає чіткої координації та обміну інформацією.

5. Підтримка керівництва

Лідери компанії мають активно підтримувати процес діджиталізації, встановлюючи напрямки та підкреслюючи важливість адаптації до нових умов.

6. Зміна системи цінностей

Важливо розуміти, що технології — це лише інструменти. Головна цінність полягає у людях та їх способі взаємодії з цими технологіями. Система корпоративних цінностей має відображати це усвідомлення.

7. Будівництво культури експериментів

Для пошуку найкращих рішень важливо дозволяти командам експериментувати, вчитися на своїх помилках та швидко адаптуватися.

"Трансформація корпоративної культури є не менш важливою, ніж сама діджиталізація процесів. Лише комбінація технологічних нововведень і адаптивної корпоративної культури може привести до істинного успіху у сучасному діджитальному світі", вважає Михайло Віговський.

Михайло Віговський, ІТ-трансформація, Діджиталізація бізнесу